Eenvoudige bouw

Door gebruik te maken van standaard elementen en de integratie van technische systemen in de panelen is bouwen op de NedPanel bouwmanier eenvoudig en snel gemaakt. Het systeem verkort niet alleen de bouwtijd aanzienlijk, maar er zijn ook veel minder specialisten nodig voor de installatie en afwerking. Ze zijn niet alleen steeds duurder, ook zijn ze steeds moeilijker te vinden. Het NedPanel bouwsysteem maakt bouwen makkelijker, schoner en vooral sneller en weer betaalbaar.

Modulaire bouwmethoden

Het NedPanel Bouwsysteem biedt ongeëvenaarde flexibiliteit voor uw modulaire bouwproject. In principe zijn er 4 modulaire manieren om uw project te realiseren

Paneel voor paneel

Deze methode is perfect geschikt voor kleinere bouwondernemingen of ZZP’ers die gewend zijn om met een kleine ploeg van 3-4 medewerker te bouwen. Met deze methode kan het huis letterlijk paneel voor paneel op locatie gemonteerd worden. Dit is ook de beste optie als de bouwplaats erg moeilijk te bereiken is en er geen grote vrachtwagens toegang hebben tot de bouwplaats.

Wand-, vloer- en dak elementen

Als de constructeur de mogelijkheid heeft om grotere bouwelementen zoals (deel)wanden, vloeren en daken voor te vervoeren, kunnen deze met een elektrische kraan op de bouwplaats worden gemonteerd. Dit kan veel bouwtijd besparen op de bouwplaats en kan de bouw van de casco’s versnellen. De muren kunnen voor geïnstalleerde ramen en andere afwerkingen geïntegreerd hebben om de bouwtijd nog meer te verkorten.

Gedeeltelijke eenheden

Om de bouwtijd nog meer te verkorten en als de toegang tot de bouwlocatie het transport van grote modules toelaat, is dit een zeer interessante manier om de modulaire woningendelen aan elkaar te koppelen op de bouwplaats. In feite splitsen we het modulaire huis op in verschillende modules. Zoals in onderstaande schets zie je ons ‘DOU-huismodel’ opgesplitst in 3 modules. De woonkamer module, technische module met alle techniek voor de, badkamer, keuken, service toilet kant en klaar geïnstalleerd, en de slaapkamer module.

Gebouwd met modules

In sommige projecten kan het zeer efficiënt zijn om huizen uit afzonderlijke eenheden te assembleren. In ons Sistema II- samengesteld woningsysteem kunnen tot 4 niveaus wooneenheden worden gecreëerd uit één type wooneenheid van 4,8 m breed. De lengte van de units is variabel zodat er studio’s en eengezinswoningen op 2,3 of 4 niveaus kunnen worden gecreëerd. Ze kunnen ook op hetzelfde niveau worden gecombineerd zodat er ook gelijkvloers appartementen gecreëerd kunnen worden.

Fabriek gebouwde woningen

Bouwen met NedPanel-elementen heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van een houtskeletbouw. Waar in een houtbouwfabriek alle wanden, vloeren en daken uit kleine onderdelen moeten worden samengesteld. Hout dat op maat gezaagd moet worden, wordt naar de assemblagelijn getransporteerd waar alle houten onderdelen tot één element genageld, geschroefd of gelijmd moeten worden. Dit met behulp van meestal grote machines. Dit is niet alleen een kapitaalintensieve onderneming, maar ook logistiek zeer complex.

Het NedPanel systeem vereenvoudigt dit complexe productiesysteem enorm. Door het NedPanel bouwsysteem is het veel starten van een modulaire woningproductie veel toegankelijker geworden. Een besparing voor productiemachines tot wel 70% is haalbaar voor een productie vergelijkbare woningproductie in vergelijking met HSB methoden om hetzelfde aantal huizen te bouwen. Buiten het voordeel dat je minder gespecialiseerde werklieden nodig hebt die met de complexe houtbewerking machines om weet te gaan.

Onderstaande schets toont de lay-out van de productiefaciliteit die NedPanel/BetaalbaarWonen in Lemmer realiseert. De carrousel fabriek met een oppervlakte van 1000m2 die wordt bediend door 6 medewerker met een capaciteit van 50-60 wooneenheden per jaar, per shift. Alle stations zijn geoptimaliseerd voor de specifieke bouwfase met alle gereedschappen en apparatuur en materialen voor de specifieke klus op locatie. In 7 stations en 6 verschillende bouwfasen worden de woningen zeer efficiënt opgeleverd. Dit kan turn-key of als water/winddicht casco.

Mocht u geïnteresseerd zijn om op de ‘NedPanel-methode’ te bouwen en uw eigen woningproductie te starten, zonder de enorme investering in machines die normaal gesproken nodig zijn om traditioneel te bouwen, stuur ons dan een e-mail en we leggen u graag de mogelijkheden uit.

CO2-voetprint

Modulair bouwen volgens ons de enige manier om toekomstbestendige woningen te bouwen. Snel, eenvoudig en met een lage impact op het milieu. Het NedPanel systeem verkort de bouwtijd van de Casco met 40-70% ten opzichte van traditionele bouwmethoden. Dit bespaart montagetijd op de bouwplaats en uiteraard worden ook aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd. Op de bouwplaats zelf is onze ecologische voetafdruk aanzienlijk lager, we gebruiken veel minder materialen, de materialen zijn lichter, hierdoor hebben we kleinere bouwmachines nodig en verminderen we het aantal zware vrachtwagens op de bouwplaats tot 80%.

Betonelementen

3-4 wanddelen in één vrachtwagen

NedPanel

Complete bungalow van 120m2 in één vrachtwagen

Luchtdichte bouw

Doordat het expanderend schuim de componenten in de panelen (Mgo Skin-platen en constructief frame) allemaal aan elkaar lijmt, is er geen thermische lekkage en dus een gelijkmatige en hoge isolatiewaarde gecombineerd met superieure stijfheid van het paneel. De stijfheid en sterkte van het paneel is hoger in vergelijking met bijvoorbeeld HSB (houtskeletbouw) wanden. De woning voelt niet alleen soliede aan, de constructie methode met de unieke eigenschappen van Mgo beplating maakt het ook stil en comfortabel. De brandwerendheid van het Mgo en de beproefde blootstelling aan extreme weersomstandigheden draagt bij aan het gevoel van veiligheid en comfort in een modulair gebouwde woning met het NedPanel systeem.

Lichtgewicht constructie

Door het relatief lage gewicht van de NedPanel bouwelementen ten opzichte van traditionele beton- of steenbouw kan een veel lichtere fundering worden toegepast. Afhankelijk van het woningtype of de bodemsamenstelling op de locatie stellen wij voor de NedPanel woningen 4 funderingssystemen voor

Betonnen fundering

Gegalvaniseerde schroefpalen met modulair metalen frame

Drijvende fundering

Top-op fundering

Emissievrije constructie

Een ander bijkomend voordeel van het lage gewicht in combinatie met de relatief kleine afmetingen van de bouwelementen is dat we de huizen volledig kunnen bouwen met alle elektrische gereedschappen en apparatuur. Het is zelfs mogelijk om volledig “off the grid” te bouwen met een mobiele batterij.

Schroefpalen

Casco in aanbouw met NedPanel system